Punt de partida: Definició de cultura

Per iniciar el bloc penso que és necesssari cercar una definició conjunta de cultura. Em sambla interessant partir del significat que li dóna la definició antropològica. La definició antropològica defineix la cultura com a forma de vida. Es tracta d'un sistema integrat de respostes a l’entorn físic, climàtic, tecnològic i social. Aquest sistema, compartit per un grup d’individus, els defineix amb una identitat cultural comuna i els diferencia d’altres grups amb sistemes diferents.

La UNESCO en fa una definició molt interessant, defineix la cultura com el conjunt de solucions complexes heretades per una comunitat, les quals ha adoptat i crea a fi de respondre als reptes del seu entorn material i social.

La cultura Fonamenta i constitueix la vida quotidiana. Influeix i és influïda per les formes de producció existents, per les relacions de poder i els seus conflictes i per la tecnologia. No és estàtica ni homogènia, evoluciona constantment i és d’estructura composta.

En definitiva estem parlant del conjunt de pràctiques, de comportaments, de valors, costums... que són propis d’una comunitat. Tots i totes pertanyem a un àmbit cultural. Totes les persones tenen una cultura en la mesura que viuen en una societat determinada i tenen una manera de ser, d’expressar-se, de vestir, de divertir-se, pregar, etc...